Komprácia aktuálnych problémov verejného dlhu ČR a SR - Kvasnová, Martina; Izák, Vratislav, 1941-; Mikušová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Predmetom bakalárskej práce s názvom ,,Komparácia aktuálnych problémov verejného dlhu ČR a SR" bolo porovnať vývoj verejného dlhu Českej a Slovenskej republiky. Vývoj týchto krajín bol skúmaný v období rokov 1995 až 2014. V práci sa v každom roku konkrétne vyšpecifikovali faktory, ktoré sa významnou mierou podieľali na výške zadlženia. Ďalším predmetom práce bola analýza faktorov, kde sa skúmali vplyvy a dopady na výšku verejného dlhu v relatívnom vyjadrení. Na základe vyžitia rovnice, ktorá obsahovala primárny deficit a vzťah medzi tempom rastu HDP a úrokovou mierou sa dospelo k zaujímavým výsledkom, že veľký význam má vzťah medzi tempom rastu HDP a úrokovou mierou, kedy sa dá povedať, že tempo rastu HDP zmierňuje rastúce zadlženie vyjadrené v pomere k HDP. V závere práce sú uvedené vlastné odporúčania k riešenej problematike.
Vedoucí práce: Vratislav Izák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses