Basel III - Štrbová, Barbora; Špániková, Kateřina; Witzany, Jiří, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cieľom bakalárskej práce je analyzovať súčasnú kapitálovú primeranosť v Európe pod vplyvom regulatórneho rámca Basel III a porovnať stav implementácie kapitálových požiadaviek európskych bánk a slovenského bankového sektora, ktorý je reprezentovaný dvomi vybranými slovenskými bankami. Pozornosť je najprv venovaná rozboru predchádzajúcich dvoch regulatórnych rámcov, predovšetkým ich kapitálovej primeranosti a trojpilierovej štruktúre Basel II. Práca sa ďalej zaoberá predstavením Basel III a jeho inováciami. Tie spočívajú hlavne v skvalitnení regulatórneho kapitálu a zavádzaní nových, striktnejších kapitálových požiadaviek, ktoré sú jedným z inštrumentov na posilnenie stability finančného sektora. Záver práce sa zaoberá dopadom regulatórneho rámca Basel III na kapitálovú primeranosť a dokazuje dôležitosť regulácie bankového sektora.
Vedoucí práce: Kateřina Špániková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses