Veřejnoprávní regulace médií - Křivánková, Zuzana; Jurčík, Radek, 1971-; Vondráček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Diplomová práce rozpracovává problematiku fungování médií a jejich regulaci v České republice. První část práce, která přináší názory českých i zahraničních autorů, má za cíl nastínit aktuální palčivé problémy fungování médií, která by měla především zastávat funkci hlídače demokracie. Druhá část již prakticky rozebírá historický, etický, finanční, legislativní a hlavně regulační aspekt českých médií a nachází zde určité nedostatky, jako například nedostatečná politická nezávislost veřejnoprávních médií. Právě veřejnoprávní média v Německu pak byla vybrána ke srovnání a postupně jsou zde představeny všechny zmíněné aspekty i u německého modelu. Hlavním cílem diplomové práce je na základě materiálové studie a srovnání s Německem doporučit pro Českou republiku to, jak by měla média fungovat, aby skutečně zastávala funkci hlídače demokracie.
Vedoucí práce: Radek Jurčík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses