Finanční analýza firmy DAMA MB, s.r.o. - Wohlhöfner, Jan (2015)
Cílem této bakalářské práce je zpracování finanční analýzy společnosti Dama MB s. r. o. v krizových letech 2008 -- 2012. Práce je rozdělena na dvě části. První, metodická část, obsahuje základní teorii a především metody, jakých bude pro vypracování druhé, praktické části, užíváno. Praktická část se skládá z horizontální a vertikální analýzy účetních výkazů, následuje analýza poměrových ukazatelů a jejich poměření s konkurencí. Posledním krokem je zhodnocení finančního zdraví pomocí bankrotního a bonitního modelu. V závěru jsou poté podrobně shrnuty výsledky jednotlivých kroků finanční analýzy.