Emisie dlhopisov ako zdroja financovania podniku v Českej republike v rokoch 2004 až 2014 - Doanová, Sabína (2016)
Táto bakalárska práca sa zameriava na spracovanie možnosti financovania podniku formou emisie dlhopisov a porovnanie s inými alternatívami podnikového financovania. V práci je úmerne aplikovaný komparatívny štýl využitý na priblíženie rozdielov medzi emisiou akcií popr. zaobstaraním úveru a emisiou dlhopisov a na pozorovanie analógie medzi konkrétnymi emisiami dlhopisov. Tieto konkrétne emisie sú v práci priblížené v praktickej časti kde sa zameriavame na detailný rozbor dlhopisového kapitálového trhu za posledných desať rokov v Českej republike. Následne nahliadneme na dopad daných emisií na účtovné závierky jednotlivých emitentov pomocou analýzy troch ukazovateľov: rentability vlastného kapitálu, úrokového krytia a veriteľského rizika.