Analýza ziskovosti klientů obchodníka s cennými papíry - Vopelka, David (2015)
Diplomová práce "Analýza ziskovosti klientů obchodníka s cennými papíry" popisuje možnosti analýzy ziskovosti klientů a metody řízení nákladů podle aktivit. V teoretické části jsou rozebrány použité metody a to včetně pohledu na silné a slabé stránky. V praktické části jsou aplikovány teoretické poznatky na konkrétní společnosti brokerjet České spořitelny, a.s. V této práci byla vypracována komplexní analýza ziskovosti klientů společnosti s využitím interních dat. V jejím rámci byla aplikována metoda řízení nákladů podle aktivit. Na základě výsledků této analýzy byly navrženy konkrétní doporučení a podněty pro zvýšení celopodnikového zisku společnosti.