On-line porovnávače v poisťovníctve - Krupová, Janka; Ducháčková, Eva, 1958-; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cieľom bakalárskej práce je zhodnotiť online porovnávače v poisťovníctve. Teoretická časť sa zameriava na popis jednotlivých poistných produktov životného aj neživotného poistenia a následne na rôzne distribučné kanály využívané poisťovňami. Dôležitou časťou bakalárskej práce je kapitola o online poistení, ktorá načrtáva jeho perspektívu, výhody i nevýhody. Ďalšia časť bakalárskej práce sa venuje online porovnávačom, v ktorej sa zmieňujem o ich význame a popisujem situácie, kedy by poisťovne mali alebo nemali začať spoluprácu s online porovnávačmi. Prostredníctvom vlastného dotazníka zisťujem, ako klienti najčastejšie uzatvárajú poistné zmluvy a z akých dôvodov by využili resp. nevyužili online porovnávač ako prostriedok na zjednanie poistenia. Praktická časť práce obsahuje analýzu ponuky poistných produktov vybraných online porovnávačov poistenia na základe modelových príkladov. V poslednej kapitole práce je zahrnuté vlastné zhodnotenie a odporúčania.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses