Řízení peněžních prostředků - Sedláčková, Kateřina (2015)
Práce se zabývá řízením peněžních prostředků neboli cash managementem. V úvodu odpovídá na otázky, za jakým účelem podniky drží hotovost a na druhou stranu, jaké náklady jsou s držbou spojeny. Představeny budou teoretické modely pro určení optimální výše peněžních prostředků. Dále práce vysvětluje, jak se tvoří plány příjmů a výdajů, které slouží k neustálému zabezpečení potřebné výše peněžních prostředků. V případě, že nám tento plán předpoví, že v určitém čase bude podnik čelit buď nedostatku, nebo naopak přebytku disponibilních peněžních prostředků, ukážeme si, jaké metody a finanční instrumenty může firma použít k vyrovnání těchto výkyvů. A v poslední řadě se podstatná část práce zaobírá dnes populárním nástrojem hospodaření s peněžními toky na více různých podnikových účtech -- Cash poolingem.