Řízení peněžních prostředků - Sedláčková, Kateřina; Bobek, Michal; Škerlíková, Tatiana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Práce se zabývá řízením peněžních prostředků neboli cash managementem. V úvodu odpovídá na otázky, za jakým účelem podniky drží hotovost a na druhou stranu, jaké náklady jsou s držbou spojeny. Představeny budou teoretické modely pro určení optimální výše peněžních prostředků. Dále práce vysvětluje, jak se tvoří plány příjmů a výdajů, které slouží k neustálému zabezpečení potřebné výše peněžních prostředků. V případě, že nám tento plán předpoví, že v určitém čase bude podnik čelit buď nedostatku, nebo naopak přebytku disponibilních peněžních prostředků, ukážeme si, jaké metody a finanční instrumenty může firma použít k vyrovnání těchto výkyvů. A v poslední řadě se podstatná část práce zaobírá dnes populárním nástrojem hospodaření s peněžními toky na více různých podnikových účtech -- Cash poolingem.
Vedoucí práce: Michal Bobek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses