Financování sportu z veřejných rozpočtů v JČ kraji - Hoffmann, Petr; Urbánek, Václav; Bušovský, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato bakalářská práce na téma "Financování sportu z veřejných rozpočtů v Jihočeském kraji" pojednává o prostředcích, které plynou z veřejných rozpočtů České republiky do oblasti sportu, a detailněji se zaměřuje na odvětví sportu v Jihočeském kraji. Cílem práce je souhrnně popsat a zhodnotit současný stav financování sportu z veřejných zdrojů v ČR a pokusit se zanalyzovat, zda je toto financování na dostatečné úrovni či nikoliv. V úvodu je vysvětlen význam sportu pro celou společnost, zařazení sportu do veřejného či soukromého sektoru a popsána organizace sportu v České republice. Na konci první části je detailněji vysvětlen způsob financování sportu v České republice se zaměřením na jednotlivé části. Druhá část je zaměřena na financování sportu v Jihočeském kraji. Je zde zobrazen rozpočet Jihočeského kraje se zaměřením na sport a vyčíslena suma mířící na sportovní odvětví. Dále pomocí SWOT analýzy jsou zde vyjmenovány silné, slabé stránky, příležitosti a hrozby, které se týkají tohoto kraje v oblasti sportu. Závěrem jsou navrhnuta řešení pro Jihočeský kraj, která by napomohla situaci sportu v jižních Čechách zlepšit.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses