Přístup k rodinám s dětmi v daňových systémech zemí OECD - Rolák, Marcel (2015)
Bakalářská práce se věnuje daňovým úlevám na děti v zemích OECD. První část práce je zaměřená na charakteristiku rodinné politiky a zabývá se teorií daňových úlev. Dále jsou popsány daňové úlevy v jednotlivých zemích. Třetí část představuje srovnání jednotlivých zemí pomocí veřejných výdajů na daňové úlevy pro rodiny vůči HDP. Třetí část se také zaměřuje na vývoj a trendy daňových úlev. Poslední část poskytuje měření účelnosti pomocí lineárního regresivního modelu, který měří míru závislosti plodnosti a míry zaměstnanosti žen na veřejných výdajích na daňové úlevy.