Přístup k rodinám s dětmi v daňových systémech zemí OECD - Rolák, Marcel; Kubátová, Květa, 1952-; Beneš, Jonáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce se věnuje daňovým úlevám na děti v zemích OECD. První část práce je zaměřená na charakteristiku rodinné politiky a zabývá se teorií daňových úlev. Dále jsou popsány daňové úlevy v jednotlivých zemích. Třetí část představuje srovnání jednotlivých zemí pomocí veřejných výdajů na daňové úlevy pro rodiny vůči HDP. Třetí část se také zaměřuje na vývoj a trendy daňových úlev. Poslední část poskytuje měření účelnosti pomocí lineárního regresivního modelu, který měří míru závislosti plodnosti a míry zaměstnanosti žen na veřejných výdajích na daňové úlevy.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses