Pojistné podvody - Usťaková, Věra (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem pojistných podvodů na českém pojistném trhu. Přibližuje historii pojistných podvodů, jejich charakteristiku a definici v zákoně i mimo něj, zkoumá příčiny a dopady pojistných podvodů na pojišťovny a její klienty. Nedílnou součástí práce je výčet způsobů, jimiž lze s pojistnými podvody bojovat a taktéž pohled na moderní způsoby a technologie, které pojišťovny v této oblasti využívají a rozvíjejí v posledních letech. Obsahem jsou též doporučení pro preventivní činnost pojistitelů proti pojistným podvodům. Práce poskytuje náhled i na aktuální statistiky pojistných podvodů v České republice. Na konci práce je rozebráno několik konkrétních případů novodobých pojistných podvodů za poslední léta u nás.