Pojistné podvody - Usťaková, Věra; Oborilová, Mária; Galuška, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem pojistných podvodů na českém pojistném trhu. Přibližuje historii pojistných podvodů, jejich charakteristiku a definici v zákoně i mimo něj, zkoumá příčiny a dopady pojistných podvodů na pojišťovny a její klienty. Nedílnou součástí práce je výčet způsobů, jimiž lze s pojistnými podvody bojovat a taktéž pohled na moderní způsoby a technologie, které pojišťovny v této oblasti využívají a rozvíjejí v posledních letech. Obsahem jsou též doporučení pro preventivní činnost pojistitelů proti pojistným podvodům. Práce poskytuje náhled i na aktuální statistiky pojistných podvodů v České republice. Na konci práce je rozebráno několik konkrétních případů novodobých pojistných podvodů za poslední léta u nás.
Vedoucí práce: Mária Oborilová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses