Odhad daňových úniků dle ekonomických činností - Procházka, Michal (2015)
Práce se zabývá problematikou daňových úniků v české ekonomice. Jejich vymezením, měřením a přesahem do trestné činnosti. Dále pak budou popsány možnosti daňových úniků v rámci české legislativy, konkrétně u daně z příjmů a u daně z přidané hodnoty. V poslední části práce je proveden odhad významu tohoto jevu pro celou ekonomiku i pro jednotlivá ekonomická odvětví, a analýza toho, které daňové úniky mají největší rozsah.