Odhad daňových úniků dle ekonomických činností - Procházka, Michal; Finardi, Savina; Bayer, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Práce se zabývá problematikou daňových úniků v české ekonomice. Jejich vymezením, měřením a přesahem do trestné činnosti. Dále pak budou popsány možnosti daňových úniků v rámci české legislativy, konkrétně u daně z příjmů a u daně z přidané hodnoty. V poslední části práce je proveden odhad významu tohoto jevu pro celou ekonomiku i pro jednotlivá ekonomická odvětví, a analýza toho, které daňové úniky mají největší rozsah.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses