Vplyv katastrof na odvetvie poisťovníctva - Kvoček, Juraj; Oborilová, Mária; Bártová, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalárska práca je zameraná na vývoj katastrof vo svete a v ČR, skúma ich dopad na poistný trh za posledné desaťročia, ako aj možné nástroje na zníženie týchto dopadov na poistný trh. Na úvod sú predstavené možné spôsoby zadefinovania pojmu katastrofa, predovšetkým metódy používané zaisťovňami, z ktorých dát práca čerpá. V ďalšej kapitole je skúmaný celkový vývoj za posledné desaťročia a v rokoch 2011 a 2014. V tretej kapitole je skúmaný tento vývoj na území ČR a je venovaná pozornosť povodniam z rokov 2002 a 2013. V záverečnej kapitole sú predstavené rôzne metódy rozloženia katastrofického rizika prístupné poisťovniam - zaistenie a nástroje alternatívneho prenosu rizika, ktoré ponúka finančný trh.
Vedoucí práce: Mária Oborilová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses