Finanční analýza pro účely ocenění podniku SOLO MATCHES & FLAMES, a.s. - Bittnerová, Adéla (2015)
Tato bakalářská práce se věnuje finanční analýze pro účely ocenění podniku SOLO MATCHES & FLAMES, a.s. Tato tradiční česká společnost prošla v roce 2009 transformací z výrobní na čistě obchodní. Z toho důvodu analýza zpracovává údaje mezi lety 2010 -- 2013. Finanční situace je hodnocena pomocí poměrových ukazatelů likvidity, rentability, aktivity a zadluženosti. V závěru práce je také vypočtena ekonomická přidaná hodnoty a bankrotní a bonitní index IN05, které komplexně posuzují, zda se společnosti daří vytvářet hodnotu. Z celkové finanční analýzy vyplývá, že se jedná o slabší podnik, který má potenciál k přežití, ale jsou zde potenciální rizika.