Finanční analýza pro účely ocenění podniku SOLO MATCHES & FLAMES, a.s. - Bittnerová, Adéla; Bobek, Michal; Škerlíková, Tatiana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato bakalářská práce se věnuje finanční analýze pro účely ocenění podniku SOLO MATCHES & FLAMES, a.s. Tato tradiční česká společnost prošla v roce 2009 transformací z výrobní na čistě obchodní. Z toho důvodu analýza zpracovává údaje mezi lety 2010 -- 2013. Finanční situace je hodnocena pomocí poměrových ukazatelů likvidity, rentability, aktivity a zadluženosti. V závěru práce je také vypočtena ekonomická přidaná hodnoty a bankrotní a bonitní index IN05, které komplexně posuzují, zda se společnosti daří vytvářet hodnotu. Z celkové finanční analýzy vyplývá, že se jedná o slabší podnik, který má potenciál k přežití, ale jsou zde potenciální rizika.
Vedoucí práce: Michal Bobek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses