Strategická a finančná analýza komerčnej poisťovne - Matejičková, Monika (2015)
Bakalárska práca sa zaoberá strategickou a finančnou analýzou komerčnej poisťovne. Prvá časť je venovaná spoločnosti Allianz pojišťovna a. s. a jej postaveniu na trhu. Ďalej nasleduje analýza vonkajšieho a vnútorného prostredia poisťovne. V poslednej časti je uvedená stručná charakteristika finančnej analýzy a jej praktické prevedenie s ohľadom na špecifiká poistného trhu.