Analýza vývoje fúzí a akvizic v České republice - Mikeš, Michal (2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou fúzí a akvizic v České republice. V teoretické části jsou tyto termíny vymezeny s ohledem na právní normy platné a účinné v České republice v roce 2015. Dále jsou obecně popsány motivy pro uskutečňování těchto transakcí a specifika nepřátelského převzetí. V závěru teoretické části je uveden vývoj počtu a objemu fúzí a akvizic do roku 2006 a nastíněn předpoklad pro vývoj těchto veličin v dalším období. V praktické části je analyzován vývoj počtu a objemu fúzí a akvizic v České republice v období od roku 2006 do roku 2014 v souvislosti s předpokladem o závislosti těchto veličin na vývoji hrubého domácího produktu.