Analýza vývoje fúzí a akvizic v České republice - Mikeš, Michal; Pham, Hoang Long; Daněk, Stefan Svatopluk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou fúzí a akvizic v České republice. V teoretické části jsou tyto termíny vymezeny s ohledem na právní normy platné a účinné v České republice v roce 2015. Dále jsou obecně popsány motivy pro uskutečňování těchto transakcí a specifika nepřátelského převzetí. V závěru teoretické části je uveden vývoj počtu a objemu fúzí a akvizic do roku 2006 a nastíněn předpoklad pro vývoj těchto veličin v dalším období. V praktické části je analyzován vývoj počtu a objemu fúzí a akvizic v České republice v období od roku 2006 do roku 2014 v souvislosti s předpokladem o závislosti těchto veličin na vývoji hrubého domácího produktu.
Vedoucí práce: Hoang Long Pham
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses