Devizové intervence jako nástroj měnové politiky ČNB - Gorylová, Jana; Houštecký, Martin; Pour, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem práce je vymezení nástrojů měnové politiky České národní banky s důrazem na devizové intervence a jejich využívání v historii ČNB, dále potom analýza důvodů vedoucích k intervenci ČNB na devizovém trhu z listopadu 2013 a jejích dopadů z pohledu vybraných makroekonomických ukazatelů, srovnání průběhu české intervence se švýcarskými a dánskými a nastínění možností budoucího opuštění režimu kurzového závazku Českou národní bankou. Téma je zvoleno vzhledem k jeho neustálé aktuálnosti a možnosti porovnat vývoj české ekonomiky s více než ročním odstupem od intervence.
Vedoucí práce: Martin Houštecký
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses