Hodnocení bonity klienta - Bozyryeva, Anastasiya (2015)
Tato bakalářská práce se zaobírá problematikou hodnocení bonity klienta, což znamená schopnost klienta řádně a včas splatit veškeré své závazky vůči bankám a případně i jiným finančním institucím. Hlavním cílem této práce je teoretické zpracování metod sloužících ke stanovení bonity žadatele o úvěr a demonstrace čtenáři jejich užití na příkladu českých bank. Teoretická část je zaměřena na pochopení všech souvislostí, které se týkají úvěrového rizika a činností pro jeho řízení. V následující kapitole je udělán přehled hlavních metod, kterými banky vyhodnocují úvěruschopnost svých klientů. Praktická část uvádí metody, kterými se vybrané banky působící v českém bankovním systému snaží poznat svého klienta a tím minimalizovat míru rizika s ním spojenou.