Úrokové výnosy stavebních spořitelen v období nízkých úrokových sazeb - Šimandlík, Daniel (2015)
Předmětem bakalářské práce "Úrokové výnosy a náklady stavebních spořitelen v období nízkých úrokových sazeb" je analýza celkových úrokových nákladů a výnosů stavebních spořitelen mezi lety 2010-2014. Dílčím cílem práce je porovnání vývoje těchto nákladů a výnosů v letech a mezi jednotlivými stavebními spořitelnami navzájem. Důležitou částí práce je také zjištění a popis příčin, které ke změnám vedly. První kapitola práce je věnována historii a charakteristice stavebních spořitelen, popisu produktu stavebního spoření a možnostech jeho využití při financování bydlení. Další část práce je určena analýze úrokových nákladů a výnosů.