Finanční analýza a strategická analýza společnosti Strojírny Poldi, a.s. pro účely ocenění - Staňková, Veronika; Kuchyňa, Pavel; Dufková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato bakalářská práce se věnuje finanční a strategické analýze pro účely ocenění podniku. V práci je charakterizován konkrétní podnik a jeho předmět podnikání. Hlavním cílem předložené práce je vytvořit podklady pro ocenění jedné ze společností holdingu JET Investment, a. s. Tato potřeba vychází z aktuální investiční příležitosti. Uvažuji konkrétního uživatele finanční a strategické analýzy s jeho specifickými požadavky dozvědět se to nejdůležitější o krátkodobých a dlouhodobých perspektivách vybraného podniku, kterým jsou Strojírny Poldi, a. s. Krátkodobé perspektivy určím na základě finanční analýzy založené především na Grünwaldově bonitním modelu. Následné učinění závěrů ohledně dlouhodobého výhledu společnosti bylo provedeno ve strategické analýze syntézou poznatků o vnějším a vnitřní prostředí Strojíren Poldi, a.s. s pomocí SWOT analýzy.
Vedoucí práce: Pavel Kuchyňa
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses