Úvěrový cyklus v ČR a jeho souvislost s hospodářským cyklem - Hrubý, Matěj; Koderová, Jitka; Kováč, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce je zaměřená na problematiku úvěrových cyklů. Cílem práce je na základě analýzy dat posoudit existenci úvěrového cyklu v České republice a v případě jeho prokázání zanalyzovat jeho vztah vůči hospodářskému cyklu. Téma úvěrových cyklů není v české literatuře do současné doby blíže zpracováno, i proto je hlavním přínosem práce podání srozumitelného výkladu teorie úvěrových cyklů a následně jeho zkoumání na reálných datech. V teoretické části je nastíněna celková problematika úvěrových cyklů, včetně jejich možného řešení. V praktické části je pak pomocí základní analýzy dat úvěrového vývoje posouzena existence úvěrového cyklu v ČR a následně jeho vztah k hospodářskému cyklu.
Vedoucí práce: Jitka Koderová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses