Fundamentální analýza akcie PEGAS NONWOVENS - Hampl, Richard (2015)
Diplomová práce se zaměřuje na fundamentální analýzu českého výrobce netkaných textilií, společnosti Pegas NONWOVENS. V práci je aplikován přístup "top-down", což znamená, že nejprve jsou analyzovány globální, dále odvětvové a následně také firemní fundamentální faktory, které ovlivňují vnitřní hodnotu akcie společnosti. V úvodu každé z jednotlivých úrovní fundamentální analýzy je uveden také jejich stručný teoretický základ. Poslední kapitola práce obsahuje vybrané modely pro samotné stanovení vnitřní hodnoty akcií společnosti. V závěru diplomové práce je formulováno konkrétní investiční doporučení pro akcie společnosti.