Investování do akcií - Laubeová, Kateřina (2015)
Hlavním cílem této bakalářské práce je prokázat, zda investování na základě pouze jedné analýzy může být perspektivní a dostatečně výnosné. Nejdříve se práce zaměřuje na základní investiční znalosti a postupy při sestavení portfolia. Investování je prováděno na základě fundamentální analýzy, kde pro výběr portfolia je využita finanční analýza a ukazatel price earnings ratio. Další portfolio je sestaveno na základě technické analýzy, konkrétně oscilátoru MACD. Poslední investiční postup je založen na investici do indexu Dow Jones Industrial Average. Analýza vyhodnotila portfolio sestavené na základě finanční analýzy, při vhodné volbě poměrových ukazatelů, jako nejvýnosnější.