Investování do akcií - Laubeová, Kateřina; Daněk, Stefan Svatopluk; Pekař, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Hlavním cílem této bakalářské práce je prokázat, zda investování na základě pouze jedné analýzy může být perspektivní a dostatečně výnosné. Nejdříve se práce zaměřuje na základní investiční znalosti a postupy při sestavení portfolia. Investování je prováděno na základě fundamentální analýzy, kde pro výběr portfolia je využita finanční analýza a ukazatel price earnings ratio. Další portfolio je sestaveno na základě technické analýzy, konkrétně oscilátoru MACD. Poslední investiční postup je založen na investici do indexu Dow Jones Industrial Average. Analýza vyhodnotila portfolio sestavené na základě finanční analýzy, při vhodné volbě poměrových ukazatelů, jako nejvýnosnější.
Vedoucí práce: Stefan Svatopluk Daněk
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses