Finančná analýza AŽD Praha s.r.o. - Hlavatá, Barbora (2015)
Táto bakalárska práca je zameraná na finančnú analýzu českého podniku AŽD Praha, s. r. o. Finančná analýza je prevedená z pohľadu externého analytika za hospodárske roky 2008/09 -- 2012/13. V prvej časti je rozobratá metodika použitá vo finančnej analýze. Druhá časť je zameraná na predstavenie podniku AŽD Praha. V tretej časti je prevedená samotná finančná analýza. Obsahuje horizontálnu a vertikálnu analýzu účtovných výkazov, rozbor pomerových ukazovateľov vrátane zrovnania s 3 konkurenčnými firmami, testovanie finančného zdravia prostredníctvom bankrotného a bonitného modelu a nakoniec SWOT analýzu.