Finančná analýza AŽD Praha s.r.o. - Hlavatá, Barbora; Daněk, Stefan Svatopluk; Pekař, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Táto bakalárska práca je zameraná na finančnú analýzu českého podniku AŽD Praha, s. r. o. Finančná analýza je prevedená z pohľadu externého analytika za hospodárske roky 2008/09 -- 2012/13. V prvej časti je rozobratá metodika použitá vo finančnej analýze. Druhá časť je zameraná na predstavenie podniku AŽD Praha. V tretej časti je prevedená samotná finančná analýza. Obsahuje horizontálnu a vertikálnu analýzu účtovných výkazov, rozbor pomerových ukazovateľov vrátane zrovnania s 3 konkurenčnými firmami, testovanie finančného zdravia prostredníctvom bankrotného a bonitného modelu a nakoniec SWOT analýzu.
Vedoucí práce: Stefan Svatopluk Daněk
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses