Kombinace analýzy Order Flow a konceptu Market Profile pro podporu intradenního obchodování futures - Krupička, Tomáš (2015)
Tato bakalářská práce v českém jazyce teoreticky shrnuje základní předpoklady tří méně známých teorií využívaných pro určování pravděpodobností cenových změn na trzích futures a na jejich základě navrhuje komplexní rámec pro intradenní obchodování s minimálním rizikem. Tyto teorie se pohybují na pomezí technické a psychologické analýzy. Jedná se o koncept Market Profile, analýzu Order Flow a jako doplněk těchto konceptů je zahrnuta Teorie tržní aukce. Práce ukazuje, že vzájemnou interakcí těchto principů lze vytvořit komplexní systém pro poloautomatickou diskreční analýzu trhu a podpůrný mechanismus pro intradenní obchodování trhů futures s minimálním rizikem. Výsledkem práce není obchodní systém, ale soubor principů, na kterých lze stavět obchodní systémy s různými parametry dle rizikové averze a časové náročnosti obchodníka. Práce je rozdělena do čtyř částí. První dvě části slouží jako přehled teoretických předpokladů. Třetí část aplikuje tyto předpoklady na tvorbě rámce pro analýzu a obchodování trhů futures a čtvrtá část tento rámec testuje na historických datech.