Strategická a finanční analýza veřejně obchodované společnosti - Macháčková, Eliška; Novotný, Tomáš; Pekař, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem této bakalářské práce je stanovení strategického doporučení pro management společnosti. Toto doporučení je založeno na komplexní strategické analýze společnosti, trhu, na kterém působí a jejích konkurentů, jejíž shrnutí je možné vyčíst v konečné SWOT analýze. Teoretická číst práce rozebírá základní přístupy a metody strategické analýzy a také ukazatele finanční analýzy, které mají pro danou společnost nejvyšší vypovídající hodnotu. V praktické části pak dochází k aplikaci těchto metod při analýze české, veřejně obchodované společnosti PEGAS NONWOVENS SA. Je zde zpracována jak analýza vnějšího i vnitřního prostředí společnosti, která ústí SWOT analýzou, tak i jejího finančního zdraví. Tyto analýzy pak v závěru práce ústí ve strategické doporučení pro nejvyšší management firmy.
Vedoucí práce: Tomáš Novotný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses