Finanční analýza mlékárenského podniku - Fliedrová, Martina (2013)
Diplomová práce se věnuje a hodnotí výsledky finanční analýzy mlékárenského podniku. V teoretické části je vymezena finanční analýza a její metodický aparát. V praktické části se zaměřuji na charakteristiku mlékárenského odvětví a společnosti Mlékárna Hlinsko, a. s. Následně se věnuji praktickou aplikací metod finanční analýzy. Metody které jsou použity: horizontální a vertikální analýza, poměrová analýza, DU Pont rozklad rentability vlastního kapitálu, analýza pracovního kapitálu, bankrotní a bonitní modely. Dále je aplikována INFA, konkrétně její část výpočet ekonomické přidané hodnoty.