Finanční analýza mlékárenského podniku - Fliedrová, Martina; Král, Bohumil, 1952-; Vimrová, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce se věnuje a hodnotí výsledky finanční analýzy mlékárenského podniku. V teoretické části je vymezena finanční analýza a její metodický aparát. V praktické části se zaměřuji na charakteristiku mlékárenského odvětví a společnosti Mlékárna Hlinsko, a. s. Následně se věnuji praktickou aplikací metod finanční analýzy. Metody které jsou použity: horizontální a vertikální analýza, poměrová analýza, DU Pont rozklad rentability vlastního kapitálu, analýza pracovního kapitálu, bankrotní a bonitní modely. Dále je aplikována INFA, konkrétně její část výpočet ekonomické přidané hodnoty.
Vedoucí práce: Bohumil Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses