Vývoj zdanění osobních příjmů v zemích EU - Vinklář, Ondřej (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá snižováním zdanění v Evropské unii v letech 2000 až 2014 u mezních nominálních sazeb daně a u efektivního zdanění svobodných bezdětných občanů s průměrnou mzdou a v letech 2000 a 2012 daňovou kvótou u fyzických osob. V práci jsem použil sekundárních dat z databáze OECD, která jsem utřídil podle potřeb za pomoci základních statistických metod popisné statistiky a grafických výstupů v jazyce R. Potvrdil se tak můj původní předpoklad, že došlo ke snížení zdanění v zemích EU.