Vývoj zdanění osobních příjmů v zemích EU - Vinklář, Ondřej; Tepperová, Jana; Peroutka, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá snižováním zdanění v Evropské unii v letech 2000 až 2014 u mezních nominálních sazeb daně a u efektivního zdanění svobodných bezdětných občanů s průměrnou mzdou a v letech 2000 a 2012 daňovou kvótou u fyzických osob. V práci jsem použil sekundárních dat z databáze OECD, která jsem utřídil podle potřeb za pomoci základních statistických metod popisné statistiky a grafických výstupů v jazyce R. Potvrdil se tak můj původní předpoklad, že došlo ke snížení zdanění v zemích EU.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses