Vývoj daně z přidané hodnoty v zemích EU - Hložánková, Veronika; Tepperová, Jana; Peroutka, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem této bakalářské práce je analýza vývoje daně z přidané hodnoty ve vybraných státech, které přistoupily do Evropské unie vroce 2004 a zhodnocení schopnosti těchto států se přizpůsobit legislativě Evropské unie v oblasti daně z přidané hodnoty. Teoretická část se zabývá popisem vývoje harmonizačního procesu všeobecné daně ze spotřeby v Evropské unii a s tím spojený vývoj jednotlivých směrnic Rady Evropské unie. V praktické části je popsán vývoj sazeb daně z přidané hodnoty ve vybraných zemích, zhodnocení jejich přizpůsobení předpisům Evropské unie pomocí analýzy přidělených výjimek, dále je zkoumán vliv aproximace sazeb pomocí metody měření variability a také je provedena komparace vývoje průměrných sazeb a výnosů daně z přidané hodnoty v zemích přistupujících do Evropské unie v roce 2004 a v zemích, které byly členy Evropské unie již před rokem 2004.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses