Využití satelitního systému GPS v dopravním sektoru - Čermák, Jan; Zelený, Lubomír; Fukátko, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Bakalářská práce se zabývá využitím systému GPS v oblasti nadnárodní přepravy nebezpečných nákladů. V první části práce jsou popsány metody určování polohy a dále je podrobněji rozebráno určování polohy pomocí rádiových vln. Rádiové navigační systémy jsou specifikovány podle metod a přístupů k měření. V další kapitole jsou charakterizovány globální navigační systémy, jejich vývoj, struktura a blízká budoucnost. Dále je v práci představen projekt ChemLog T&T, který probíhal v letech 2012 až 2014 a jeden z jeho pilotních testů vedl přes české území. Zpráva s výsledky tohoto testu je dále v práci rozebrána. Poslední část této práce řeší potenciál v současně fungujících systémech pro využití v plánovaném pokračování projektu ChemLog T&T.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses