Finanční analýza Dopravního podniku města České Budějovice, a. s. - Sekyrová, Tereza (2015)
Cílem této bakalářské práce je vypracovat finanční analýzu Dopravního podniku města České Budějovice, a. s. za období 2009 až 2013 na základě veřejně dostupných dat. Práce je rozdělena do dvou částí, metodické a aplikační. Metodická část zahrnuje vymezení jednotlivých ukazatelů a modelů, které budou aplikovány v druhé části bakalářské práce. V rámci aplikační části je provedena samotná finanční analýza Dopravního podniku města České Budějovice, a. s. s následným porovnáním zjištěných hodnot s Dopravním podnikem města Pardubic, a. s. Na závěr jsou shrnuty a zhodnoceny zjištěné výsledky z provedené finanční analýzy.