Kvantitatívne uvoľňovanie v USA a jeho vplyv na ekonomické ukazovatele - Leitner, Benjamín; Revenda, Zbyněk, 1959-; Metrah, Samy; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Predkladaná bakalárska práca rieši problematiku kvantitatívneho uvoľňovania, ktoré je v posledných rokoch častým úkazom zásahu bánk pre zlepšenie ekonomického prostredia. Stretáva sa však tiež s veľkou vlnou kritiky od odporcov kvantitatívneho uvoľňovania. Práca sleduje priebeh kvantitatívneho uvoľňovania v USA, ukazuje hlavné rozdiely s jeho inými formami, uvádza príklad Japonska ako jediný precedens tohto nástroja pred finančnou krízou a porovnáva ich charakteristiky a vplyv. Práca tiež analyzuje, akým spôsobom kvantitatívne uvoľňovanie ovplyvnilo dané ukazovatele a či boli splnené ciele, s ktorými Americká centrálna banka tieto programy začínala. Práca zisťuje, že programy kvantitatívneho uvoľňovania mali často významný efekt na sledované ukazovatele, zároveň sa však aj vynárajú otázky ohľadne budúceho vývoja vzhľadom na predpokladané obmedzenie expanzívnej menovej politiky.
Vedoucí práce: Zbyněk Revenda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses