Migrace studentů z Ukrajiny a z Ruska do zemí EU na příkladu vybraných zemích - Gromakov, Denys (2015)
Cílem této práce je popsat současnou migraci studentů z Ukrajiny a z Ruské Federace do států Evropské unie. Teoretická část se věnuje vymezením základních pojmů spojených s migrací. Zároveň jsou prozkoumány migrační situace na Ukrajině, v Rusku, v České republice a je provedeno hodnocení migrace studentů. V praktické části jsou popsány nejatraktivnější evropské státy pro ruské a ukrajinské studenty se zaměřením na Českou republiku. Dále je provedena analýza vlastních dat, které byly získány od 92 studentů cizinců žijících v České republice, a je uděláno hodnocení pěti stanovených hypotéz.