Migrace studentů z Ukrajiny a z Ruska do zemí EU na příkladu vybraných zemích - Gromakov, Denys; Němec, Otakar; Lupták, Milan, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem této práce je popsat současnou migraci studentů z Ukrajiny a z Ruské Federace do států Evropské unie. Teoretická část se věnuje vymezením základních pojmů spojených s migrací. Zároveň jsou prozkoumány migrační situace na Ukrajině, v Rusku, v České republice a je provedeno hodnocení migrace studentů. V praktické části jsou popsány nejatraktivnější evropské státy pro ruské a ukrajinské studenty se zaměřením na Českou republiku. Dále je provedena analýza vlastních dat, které byly získány od 92 studentů cizinců žijících v České republice, a je uděláno hodnocení pěti stanovených hypotéz.
Vedoucí práce: Otakar Němec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses