Finanční analýza Philip Morris ČR, a.s. - Luňák, Hynek (2015)
Cílem této bakalářské práce je finanční analýza společnosti Philip Morris ČR a. s. a to na základě údajů z let 2009 -- 2013. Práce je rozdělena na dvě části. První část představuje společnost, popisuje metodickou stránku finanční analýzy a vybrané ukazatele, které jsou následně použity v části druhé. Druhá část je praktická, ve které jsou vypočítány vybrané ukazatele na základě dat získaných z výročních zpráv. Druhá část obsahuje vertikální a horizontální analýzu, poměrové ukazatele, bonitní a bankrotní modely, SWOT analýzu a zhodnocení vývoje ceny akcií. Na závěr práce je uvedeno shrnutí hlavních poznatků.