Analýza efektivnosti místních poplatků - Kuchařík, Tomáš; Krbová, Jana, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Pucandlová, Miroslava (2015)
Cílem této práce je analyzovat efektivnost výběru místních poplatků v obcích do 3 000 obyvatel, které se nacházejí v Jihomoravském kraji. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy týkající se místních poplatků, jejich právní úprava a vydávání obecně závazných vyhlášek o místních poplatcích. Dále jsou definovány administrativní náklady, způsob jejich měření, poté je popsána metodika, na jejímž základě je efektivnost analyzována. V praktické části jsou uvedena data potřebná pro výpočet a postup pro hodnocení efektivnosti výběru místních poplatků. Následuje výzkum provedený u 48 obcí z Jihomoravského kraje, u kterých je zhodnocena efektivnost výběru jednotlivých místních poplatků, tedy jestli výnos z místního poplatku převyšuje administrativní náklady vynaložené na jeho vybrání.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Jana Krbová
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: místní poplatky; Česko; management [obor bakal. práce]; administrativní náklady; bakalářské práce; local fees; Czechia; bachelor's theses