Vývoj daňových mixů v zemích EU - Černý, Zdeněk (2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou daňového mixu v zemích Evropské unie. Cílem je analyzovat vývoj přímých daní v České republice a na Slovensku a následné srovnání s Evropskou unií. V teoretické části jsou probrány základní daňové pojmy týkající se daňových mixů. Praktická část je zaměřena na zkoumání vývoje přímých daní s využitím metody komparace a analýzy. Postupně popisuji obě příjmové daně s následným srovnáním České republiky a Slovenska s průměrem Evropské unie. Hlavním výsledkem je postupný trend snižování přímých daní na úkor daní nepřímých.