Vývoj daňových mixů v zemích EU - Černý, Zdeněk; Tepperová, Jana; Peroutka, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou daňového mixu v zemích Evropské unie. Cílem je analyzovat vývoj přímých daní v České republice a na Slovensku a následné srovnání s Evropskou unií. V teoretické části jsou probrány základní daňové pojmy týkající se daňových mixů. Praktická část je zaměřena na zkoumání vývoje přímých daní s využitím metody komparace a analýzy. Postupně popisuji obě příjmové daně s následným srovnáním České republiky a Slovenska s průměrem Evropské unie. Hlavním výsledkem je postupný trend snižování přímých daní na úkor daní nepřímých.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses