Finanční analýza firmy Alza.cz, a. s. - Fiala, Jakub (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční analýzou společnosti Alza.cz a.s. Práce je rozdělena na dvě hlavní části, teoretickou a praktickou. Teoretická část je zaměřena na metody finanční analýzy a popsuje horizontální a vertikální analýzu, poměrové ukazatele a komplexní modely. V praktické části je pak představena analyzovaná společnost a je provedena finanční analýza za období 2009 -- 2013 za použití vysvětlených metod, včetně porovnání s konkurenčním podnikem. V závěru jsou nakonec shrnuty poznatky z provedené analýzy a zhodnocení celkové finanční a hospodářské situace společnosti.