Finanční analýza firmy Tescoma, s.r.o. - Bartošák, Marek; Holečková, Jaroslava; Staňková, Anna, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tématem této bakalářské práce je finanční analýza firmy Tescoma, s.r.o. za období let 2008 -- 2012. Práce je rozdělena na dvě části -- metodickou a praktickou. První část je zaměřena na vymezení metodiky finanční analýzy a popisuje horizontální a vertikální analýzu, poměrové ukazatelé, bankrotní a bonitní modely. Ve druhé části je představena vybraná společnost a následně je na ni aplikována vymezená teorie z první části práce. Pro lepší vypovídací schopnost jednotlivých ukazatelů jsou výsledky srovnávány s konkurenční společností Groupe SEB ČR, s.r.o. V závěru praktické části je zhodnoceno finanční zdraví pozorované firmy pomocí bankrotního a bonitního modelu.
Vedoucí práce: Jaroslava Holečková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses